Zens nieuwe partner Smart WorkPlace

Zens nieuwe partner Smart WorkPlace

Zens combineert met haar oplossingen slim draadloos opladen met inzicht in werkplekbezetting. Dat zorgt enerzijds voor gemak op de werkplek en anderzijds voor data-gedreven inzicht voor de Facility Manager. Erik Plasmans vertelt in dit interview waarom dit belangrijk is voor de werkplek van de toekomst.

Erik Plasmans, Co-founder van Zens, sluit zich aan als SWP-Expert.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Zens voor de werkomgeving van de toekomst?

  • De behoefte aan data, aan inzicht. Enerzijds om de werkomgeving optimaal in te richten en aan te passen op veranderende behoeften, anderzijds om (beleids)beslissingen op te baseren, kosten te reduceren, medewerkersvitaliteit te vergroten en de CO2 footprint omlaag te brengen. Kantoren worden steeds slimmer om data te vergaren en hierop te anticiperen.  
  • Maar ook relevante voorzieningen en faciliteiten om medewerkers naar het fysieke kantoor te trekken en te binden (als gevolg van hybrid working en de race for talent)
  • Krapte op de arbeidsmarkt maakt dat je niet alleen de beste voorzieningen wil bieden, maar dat je ook zorgvuldig wil omgaan met human capital. Niet onnodig werkplekken schoonmaken die die dag niet gebruikt zijn, is een voorbeeld. Onze oplossing helpt daarbij.
  • Verkleinen van de CO2 footprint is een constante, en is verweven in alle facetten van een organisatie.  


Welke rol kan Zens hierin spelen?

Met het Zens Desk Management System krijg je als Facility of Workplace Manager feitelijk inzicht in de werkplekbezetting op jouw kantoor. Met het intuïtieve Zens Dashboard kun je jouw werkplek-bezetting analyseren. Voor het hele gebouw of een specifieke zone of afdeling.  Op ieder moment van de dag of juist over een bepaalde historische periode. Zo kun je je werkplek optimaal inrichten, meebewegen met veranderende behoeften en kosten besparen op huur, facilitaire kosten zoals schoonmaak en energie. En je vermindert ook nog eens je CO2-voetafdruk.

Naast fact-based inzicht en kostenbesparingen helpt het Zens Desk Management System je ook om de medewerkerservaring te verbeteren. Naast het dashboard, bestaat het systeem ook uit een zogenaamde Zens Smart PuK; een draadloze oplader mét een top notch bewegingssensor die we voor je inbouwen in iedere werkplek. De draadloze oplader zorgt voor extra gemak op de werkplek en de bewegingssensor verzamelt in real-time anonieme gegevens over de bezetting van je werkplekken. Door draadloos opladen aan te bieden bij elke werkplek, hoeven medewerkers geen kabels meer mee te nemen naar kantoor en hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over een lege batterij. Dat geeft medewerkers meer vrijheid en het verhoogt de productiviteit.

Het Zens Desk Management System werkt zonder gebruik te maken van het IT- of wifi-netwerk van je organisatie. Het systeem maakt gebruik van NB-IoT-technologie van Vodafone. Dit betekent dat er geen extra kosten zijn voor gateways of routers en dat maximale veiligheid is gegarandeerd. Easy as that!
Zo maak je met één tool je werkplek beter!

Zo kun je de werkplek beter inrichten, kosten besparen en de werknemerstevredenheid verhogen. En dat is win-win voor iedereen!

Waarom is het belangrijk voor Zens om deel te nemen aan een platform als Smart WorkPlace?

Kennisdeling en elkaar versterken is in lijn met onze belofte ‘Empowering Freedom’.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van Zens

Naar het overzicht

Terug naar boven