De kracht van zelfcreatie

De kracht van zelfcreatie

In een tijd waarin thuiswerken steeds vaker de norm wordt, groeit de behoefte aan een thuiswerkomgeving die niet alleen functioneel is, maar ook de persoonlijkheid en stijl van medewerkers weerspiegelt.

Lees hieronder hoe Nathalie, een deelnemer in de Thuiswerk Academie, dit ontwerp- en realisatieproces haar een gevoel van trots en voldoening gaven.

Emancipatie van de thuiswerkomgeving

De traditionele kijk op de werkplek, waarbij werkgevers alles bepalen is verschoven naar een meer empowerende aanpak. Medewerkers dienen aangemoedigd te worden om hun thuiswerkplek vorm te geven op een manier die bij hén past. Zowel vanuit hun functie met bijbehorend takenpakket, als ook de unieke persoonlijkheid. Een heel simpele manier om meer aandacht te geven aan de persoonlijke behoeften van de medewerker is door hen te faciliteren in dit ontwerpproces. Waarbij het dan ook draait om het uitdrukken van uniciteit in de gehele thuiswerkruimte. Want ook hier zijn technisch comfort en een prettige sfeer van belang. Waar de een kiest voor overzichtelijk en rustig qua kleurgebruik, kiest de ander ervoor om het als een creatief atelier vol kunst en prints aan te kleden. Het plezier wat loskomt tijdens dit creatieve proces is de ideale drijfveer om medewerkers intrinsiek in actie te laten komen.

Nathalie, vertelt in haar video-testimonial dat haar thuiswerkplek niet langer slechts een plek om taken af te vinken is, maar een weerspiegeling van wie ze is en wil zijn. De kleuren, materialen en vormen om haar heen weerspiegelen haar persoonlijkheid en stijl, en dat geeft haar een gevoel van ownership over haar werkomgeving.

Gezien en Gewaardeerd Voelen

Deze aanpak gaat verder dan simpelweg de bare basics van een computerwerkplek aanbieden, al dan niet via het geven van een budget. Het gaat om medewerkers het gevoel geven dat ze worden gezien en gewaardeerd voor hun uniciteit. Het stimuleert een diepere betrokkenheid en tevredenheid bij medewerkers, wat zich kan vertalen naar verbeterde productiviteit, creativiteit en elkaar beter leren kennen op een ander niveau.

Dit artikel, met video, is gratis in zijn volledigheid te lezen in het E-zine 'Design'

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven