BREEAM voorkomt energie-audits
Het is sinds begin dit jaar een verplichting voor grootbedrijven om een energie-audit (EED) uit te voeren. Vrijstelling hiervoor is mogelijk met een BREEAM duurzaamheidscertificaat.
BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) wordt beschouwd als toonaangevende methode voor het beoordelen van duurzaamheid in de bouwsector. Het systeem beoordeelt de ecologische, sociale en economische duurzaamheidsprestaties van gebouwen. Als internationaal erkend kwaliteitskeurmerk biedt de certificering richtlijnen voor bedrijven die hun milieu-impact willen verminderen bij het opknappen van bestaande gebouwen of het bouwen van nieuwe gebouwen.
Energie-audit
Sinds begin dit jaar zijn grote organisaties verplicht een energie-audit (EED) uit te laten voeren. Dit met het doel om het energieverbruik terug te dringen en de Europese energiedoelen van 2020 te behalen. Organisaties waarvan het gebouw een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat heeft, zijn gevrijwaard van deze verplichting. Dat adviseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met het recent gepubliceerde ‘EED Factsheet keurmerk: BREEAM-NL In-Use’.
BREEAM beoordeling
Het doel van classificatie is om vergelijkbaarheid tussen projecten mogelijk te maken en om klanten en gebruikers zekerheid te bieden. In totaal kan een gebouw maximaal 100 BREEAM NL credits verdienen in 10 verschillende categorieën (het aantal punten is afhankelijk van het type gebouw dat wordt gebouwd). Elk van deze categorieën bestaat uit verschillende parameters die duurzame waarde meten, van energie tot ecologie.
Bezoek de website van ABB voor meer informatie over de BREEAM en het verkrijgen van dit duurzaamheidscertificaat!
In 2025 minimaal 33% gerechten volledig plantaardig
woensdag 17 mei
In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat is een van de kortetermijndoelen ...
Maak kennis met The Food Office
dinsdag 16 mei
The Food Office en Smart WorkPlace werken samen aan een jaarlijks onderzoek over catering in de werkomgeving. Maar wie is ...