Themadossier: Reboarding
Reboarding stelt organisaties voor uiteenlopende uitdagingen. Allereerst om medewerkers veilig en gezond terug te laten keren. Maar daarna zijn er ook uitdagingen op de langere termijn, zoals bezettingsgraad, thuiswerkfactor en uiteindelijk de gevolgen daarvan op de huisvestingsstrategie.
In het themadossier Reboarding treft u themagerelateerd nieuws, onderzoeken, whitepapers, projecten en blogs. Heeft u aanvullingen voor het themadossier Reboarding? Informeer de redactie via peter@smartwp.nl.
De Experts en Partners zijn u graag van dienst met relevante kennis en ontmoeten u graag!
Wilt u uw organisatie profileren op dit thema? Word dan partner van Smart WorkPlace!


‘De werkomgeving als ontmoetingsplek’
Alle functionele overleggen en werkzaamheden vanuit huis afhandelen en naar kantoor gaan voor sociale interactie en ontmoetingen. Daarvoor pleit Marieke Winter van Smart WorkPlace partner draaijer+partners in haar blog.

‘Een blikje normaal’
Omdat leven nu eenmaal evolueren is, komt er geen oud-normaal meer. Dat betoogt Hans Topée van FMN in onderstaande blog.

Rituelen en reboarding
Hoe kunnen rituelen helpen bij het herstel van verbinding en terugkeer op de werkvloer in corona tijd? Corporate antropoloog Danielle Braun geeft er een minicollege over.

De ideale kantoordag in de toekomst
Eerst samen een kop koffie en daarna met de deur dicht alleen aan het werk in de focusroom, zo ziet de ideale kantoordag er in de toekomst uit. Dat concludeert Smart WorkPlace partner Solved in onderstaande blog.

JLL en HEYDAY bundelen krachten met werkplekreservering-app
Met de iBASX-app van HEYDAY Facility Management laat Smart WorkPlace partner JLL gebruikers weer op veilige wijze terugkeren naar kantoor.

‘Chaos van reboarding voorkomen met het gebruik van digitale middelen’
Hoe kun je met digitale middelen voorkomen dat reboarding een chaos wordt? Daarover schreef Smart WorkPlace partner Measuremen onderstaande blog.

Werken in tijden van corona, wat kan er nog wel?
Op verzoek van Vastgoedjournaal interviewde Ditt. Sander de Meester van Smart WorkPlace partner D&B The Facility Group. Met als hoofdvraag: Hoe gaat de sector om met de coronacrisis?

Een nieuwe kijk op de werkomgeving
Hoe zorg je er als organisatie voor dat je kantoor niet alleen Covid-19 proof is, maar ook futureproof? Smart WorkPlace partner RoyalHaskoningDHV stelde een whitepaper samen met aandachtspunten en richtlijnen.

'Het toekomstig kantoor. Een glazen bol of noodklok'
Inzicht in de werkzaamheden, de bedrijfscultuur en uw visie zijn nodig om de juiste keuzes hierin te maken. Dat betoogt expert Silvia de Haan van Smart WorkPlace partner Solved in onderstaande blog.

Uitdagingen, fundamentele vragen en nieuwe initiatieven
ISS heeft tijdens en na de coronacrisis zowel te maken met uitdagingen voor hun klanten en hun medewerkers als met uitdagingen voor de eigen interne medewerkers. In Smart WorkPlace 6 vertelt Seth Halkes erover.

‘1,5 meter werkomgeving: meer dan een sticker plakken’
Voor succesvol reboarden is meer nodig dan schermen, stickers en desinfectiemiddelen. Dat betoogt Marcel van Rosmalen, directeur Huisvesting en Vastgoed bij Smart WorkPlace partner AT Osborne in onderstaande blog.

Volhoudbaar, veilig en vitaal
Bij reboarden draait het erom medewerkers volhoudbaar, veilig en vitaal te laten werken en om de schaarse vierkante meters op kantoor goed te verdelen. Dat zegt Hans de Wit van Smart WorkPlace partner VRF in SWP #6.

Hoe bereidt Nederland zich voor op het 1,5 meter kantoor?
Smart WorkPlace partner TwynstraGudde sprak vijftien facilitair professionals over de overwegingen en keuzes die ze maken bij reboarden. In het zojuist verschenen Smart WorkPlace 6 leest u er alles over.

Zesde editie Smart WorkPlace heeft als thema 'Reboarding'
De zesde editie van het Smart WorkPlace magazine is verschenen en heeft als thema ‘Reboarding’. Het nummer verschijnt vooralsnog alleen digitaal.