Canon nieuwe partner Smart WorkPlace

Canon nieuwe partner Smart WorkPlace

"Printers en camera's alleen? Dat is het al lang niet meer," volgens Wilco Verheij, Senior Director Workspace bij Canon Benelux. Smart WorkPlace sprak Wilco Verheij over visie en doelen van Canon voor de werkplek.

Canon is een toonaangevend technologiebedrijf dat in 1937 is opgericht en dankzij voortdurende innovatie altijd in het werkveld voorop heeft gelopen. Als leverancier op het gebied van Digital Imaging en informatietechnologie is Canon inmiddels veel meer dan camera's en printers. Zo praten we met Wilco over Smart Cities en andere mogelijkheden voor Canon als het om de werkplek gaat.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Canon voor de werkomgeving van de toekomst?

Het belangrijkste is natuurlijk dat we zien dat hybride werken ‘here to stay’ is, dat is inmiddels duidelijk. Het biedt organisaties een unieke kans om medewerkers een betere balans tussen werk en privé te geven, de productiviteit te verhogen, zelfs de creativiteit te verbeteren, duurzamer te werken en kosten te besparen. Wij spelen een rol om die werkplek – waar die dan ook is – optimaal beschikbaar te hebben, zodat medewerkers aan de ene kant de juiste informatie, en aan de andere kant de juiste infrastructuur hebben om hun werk efficiënt te doen. Of dat nou thuis is, op kantoor of onderweg, er moet in ieder geval een veilige connectie via de cloud zijn. Technologie inzetten voor de productiviteit en het welzijn van medewerkers; dat is onze bijdrage. Zowel naar de werkgever als de werknemer toe.

De kansen die wij zien vanuit Canon zijn: duurzaamheid, digitale transformatie met de inzet van cloud, en informatiebeveiliging. Hybride werken wordt steeds belangrijker voor werkgevers, ook als je kijkt naar employee branding. Een organisatie wordt niet meer serieus genomen als je zegt “nee je kan hier alleen op kantoor komen werken”.

Dit kost natuurlijk tijd, dat zien we bij veel bedrijven. Ook wij optimaliseren onze kantoren en zijn nu in de afrondende fase van het inrichten van een nieuwe, inspirerende werkomgeving.

Welke rol kan Canon daarbij spelen?

Voorop staat dat Canon een innovatiebedrijf is, met een scala aan oplossingen en dienstverlening die bijdragen aan het efficiënt laten werken van medewerkers. We hebben veel disciplines en tezamen het breedste portfolio in onze industrie. Als je naar onze oplossingen voor consumenten kijkt, zijn we natuurlijk gespecialiseerd in producten zoals camera’s en printers. Daarnaast zijn we ook actief op het gebied van netwerkoplossingen, waarbij intelligente technologie wordt gecombineerd met menselijke verbeelding om de veiligheid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen in het Smart City concept. Een logische stap is om verschillende dingen te combineren en daar zien we kansen voor Smart Offices in de toekomst. Daar willen we graag een rol in spelen.

In de zakelijke omgeving zien we dat veel organisaties hun digitale transformatie willen versnellen, maar dat de meeste nog steeds in hybride omgevingen werken, waarin digitaal en papier worden gecombineerd. Wij adviseren in deze digitale transformatie en bieden daarbij een schaalbaar en flexibel oplossingenpakket dat informatieprocessen stroomlijnt en bijdraagt aan beter documentbeheer.

Naast software en diensten, maken ook printers en scanners onderdeel uit van deze informatieprocessen. Hier bieden wij een breed portfolio van de grootste tot de kleinste apparatuur. Wat voor werkplekken een organisatie ook heeft, wij hebben er een oplossing voor. Door dat te combineren met onze beveiligde cloud-oplossingen, zorg je ervoor dat je op een veilige en efficiënte manier kan communiceren. Onze multifunctional in het kantoor wordt zo steeds meer de spin in het web van communicatie. Daarom dat security ook zo hoog in het vaandel staat bij Canon.

Daarnaast voegen we waarde toe aan de fysieke werkplek met ons portfolio grootformaat en productie printers. Daar bieden we onder andere oplossingen voor signing en interieurtoepassingen. Hiermee dragen we bij aan het interieur en de beleving binnen gebouwen. Onze klanten printen met onze apparatuur op behang, hout, tafels en allerlei andere ondergronden. Ook daar liggen enorme mogelijkheden.

Dan hebben we nog onze dienstverlening die we in-huis verzorgen bij veel organisaties. Daarbij kan je denken aan informatiemanagement om de ingaande en uitgaande informatie - zowel digitaal als op papier - te stroomlijnen, maar ook creatieve dienstverlening waarbij we vorm geven aan communicatievraagstukken door middel van campagnes en de creatie van o.a. animaties, video’s en digitale magazines voor klanten als Unilever, BAM en Rabobank.

Met dit alles bij elkaar leveren we een grote bijdrage aan Smart Workplaces.

Waarom is het belangrijk voor Canon om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?

Voor ons zijn daar twee punten heel belangrijk. Canon’s filosofie is Kyosei – samen leven en werken voor het algemeen belang – en nu hybride werken zo belangrijk is geworden, is er geen belangrijker thema in onze werkomgeving. Vanuit dat belang willen we een rol spelen door onze kennis en technologie te delen. Aan de andere kant is mijn persoonlijke overtuiging, dat iedereen moet doen waar hij goed in is. Het belangrijkste woord om succesvol te zijn is samenwerking; ‘delen is vermenigvuldigen’. Elke organisatie heeft sterktes en als we die met elkaar verbinden kunnen we samen – ook met het oog op Kyosei – de werkomgeving optimaliseren.

Dat is de rol die we willen spelen. De kennis en kracht vanuit Canon inbrengen, maar vooral verbinden met elkaar, het samen doen. Want we werken samen aan een nieuwe toekomst.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Terug naar boven