Nieuwbouw Aeres hogeschool opgeleverd

Op het Floriadeterrein in Almere is de nieuwbouw van de Aeres hogeschool opgeleverd. Smart WorkPlace partner HEVO verzorgde het advies, het projectmanagement en het kostenmanagement.

In de zevende editie van Smart WorkPlace die in november 2020 verscheen vertelde Bjorn Brink, Projectmanager Huisvesting & Beheer bij Aeres, waarom de keuze van Aeres om de nieuwbouw te realiseren op het Floriadeterrein de perfecte match is: “De Floriade, die vanaf 14 april 2022 een half jaar duurt, staat namelijk voor dezelfde thema’s als onze locatie in Almere: voedsel, natuur en stedelijk groen. Na de Floriade gaat het terrein de Floriadewijk worden met dezelfde thema’s.”

Naast 10,4 miljoen euro aan reguliere onderwijsbudgetten was voor het project ook nog 4,5 miljoen euro aan extra gelden beschikbaar. Enerzijds vanuit provinciale en gemeentelijke subsidie, anderzijds vanuit de verhuur als VIP-gebouw tijdens de Floriade. Aan de subsidie vanuit gemeente en provincie zat richting Stichting Aeres Groep wel een duidelijke voorwaarde: het gebouw moest van Floriadekwaliteit zijn. Brink: “Dat betekende dat we een energieneutraal gebouw moesten maken: het gebouw moest de gebouwgebonden energie zelf opwekken. Daarnaast moest het gebouw veel groen bevatten, klimaatbestendig zijn, een gezonde werk- en leeromgeving voor gebruikers zijn (WELL certificering) en zoveel mogelijk circulair gebouwd worden.”

De nieuwbouw wordt dit najaar, aan het begin van het schooljaar 2021/2022, in gebruik genomen. Tijdens de Floriade is de school gewoon in gebruik, maar wordt een kwart van het gebouw verhuurd aan de Floriade BV, die de ruimte gebruikt om hoogwaardigheidsbekleders en VIP’s te ontvangen.

Het artikel in Smart WorkPlace nummer 7 is hier te lezen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven