Podcast met ‘Werkplekprofessor’ Rianne Appel

Podcast met ‘Werkplekprofessor’ Rianne Appel

Smart WorkPlace expert en ‘werkplekprofessor’ Rianne Appel-Meulenbroek was onlangs te gast in de podcast ‘Hou Je Vastgoed’ van Sander Schimmelpenninck en Maarten De Gruyter.

In de podcast gaat Appel-Meulenbroek onder andere in op het verband tussen de al langer bestaande irritatie over het kantoor in het algemeen en de kantoortuin in het bijzonder en de tevredenheid bij veel medewerkers dat ze ten gevolge van de coronapandemie meer mogen thuiswerken. “Ik denk dat dat betekent dat we eigenlijk al die tijd een slecht kantoor hebben aangeboden aan de medewerkers.” Ook gaat ze in op het opvallende gegeven dat uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen aangeven graag te blijven thuiswerken: “Vroeger dachten we dat dat anders was omdat met name vrouwen problemen hadden met de work-lifebalance.” En op het feit dat vooral jongeren toch nog graag naar kantoor willen komen. “Dat komt omdat ze een minder goede werkplek thuis hebben, maar ook omdat ze zich op kantoor willen laten zien want ze willen carrière maken.”

Appel voorziet een toekomst waarbij in de kantoortuin kleinschalige deelgebieden worden gecreëerd en waarschuwt om in de gekte van het communicatiekantoor te stappen. “Als je alleen nog maar focust op communicatie en geplande ontmoetingen bij de kantoorinrichting sluit je de ongeplande ontmoetingen uit. En die zijn juist belangrijk omdat je bij die ongeplande ontmoetingen kennis tegenkomt van anderen, die je bij geplande ontmoetingen met je eigen kringetje niet tegenkomt.”

Beluister de hele podcast met Smart WorkPlace expert Rianne Appel-Meulenbroek hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Rianne  Appel-Meulenbroek

Rianne Appel-Meulenbroek

Universitair hoofddocent Corporate Real Estate & Workplace, TU Eindhoven

»

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven