Hoe verhoog je betrokkenheid tussen hybride werkers?

Hoe verhoog je betrokkenheid tussen hybride werkers?

Veel organisaties richten hun kantoren opnieuw in om mee te gaan met de huidige tijd. Dit is een uitdaging door het ingeburgerde hybride werken: medewerkers op kantoor hebben andere wensen dan medewerkers die thuis werken.

44% van de medewerkers vindt het lastig om met collega’s op afstand samen te werken, omdat ze niet beschikken over de juiste communicatietechnologie.

Verbinding met de organisatie

Kortom: medewerkers voelen zich minder verbonden met hun collega’s en leidinggevenden. Dit is een van de uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben. Tegelijkertijd is deze uitdaging een van de belangrijkste om op te lossen, om te voorkomen dat medewerkers ander werk gaan zoeken. Feedbackmogelijkheid voor collega’s is hierin een belangrijk onderwerp.

Je kunt ervoor zorgen dat je organisatie het beste talent aantrekt en behoudt. Namelijk door je digitale transformatiestrategieën te evalueren en hier de positiefste impact uit te halen. Dit betekent: collega’s meenemen in innovaties en investeringen, hen aanmoedigen om met nieuwe tools en processen te werken en mogelijkheden creëren om hierop feedback te kunnen geven. Vooral dit laatste is essentieel, zodat je continu verbetert en daarmee uiteindelijk het werkplezier, de tevredenheid en de productiviteit verbetert.

Inzichten van collega’s verzamelen

Het gaat om oplossingen vinden die actief inspelen op de kernbehoeften van je collega’s. Nu luidt de hamvraag: hoe krijg je deze kernbehoeften naar boven, naast je dagelijkse werkzaamheden? Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Met geïntegreerde technologieplatforms kun je organisatie beoordelen hoe collega’s omgaan met technologie, zowel op kantoor als virtueel. Welke technologieën gebruiken je collega’s het meest? En welke tools gebruiken ze juist niet of nauwelijks? Aan de hand van deze inzichten kun je investeren in nieuwe tools of bestaande technologieën upgraden.

De conclusie: met een geïntegreerd platform kun je sterkere digitale transformatiestrategieën ontwikkelen die echt bij de eindgebruikers, je collega’s, passen.

Benieuwd naar alle tips? Lees het hele artikel hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven