Leer alles over de Fysieke Werkomgeving Rijk

Leer alles over de Fysieke Werkomgeving Rijk

Donderdag 7 december wordt tijdens een eendaagse workshop het theoretische kader van de Fysieke Werkomgeving Rijk behandeld. Marco Verhoef, senior huisvestingsadviseur bij WorkWire, geeft de workshop.

Smart WorkPlace partner WorkWire organiseert deze workshop over de Fysieke Werkomgeving Rijk – een generiek werkplekconcept met actuele accenten als onder andere flexibiliteit, duurzaamheid en cultuurverandering.

Over de workshop

De Fysieke Werkomgeving Rijk (FWR) is het generieke werkplekconcept voor alle rijksambtenaren en speelt in op verschillende beleidsdoelstellingen die het Rijk heeft. In dit werkplekconcept zijn actuele doelstellingen benoemd die ook voor andere organisaties herkenbaar zijn: het stimuleren van efficiency, flexibiliteit, innovatiekracht, duurzaamheid, een goed imago, medewerkerstevredenheid en cultuurverandering. De bijbehorende huisvestingsambities worden continu aangescherpt in de context van maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe manieren van werken. Een multidisciplinair team van professionals buigt zich dagelijks over deze vraagstukken en beheert op basis van onderzoeksresultaten en benchmark gegevens deze standaarden voor de Rijkswerkplek en het Rijkskantoor.

De kaders, normen, methodieken en rekentools uit de FWR zijn ook voor organisaties buiten de overheid een schat aan informatie en inspiratie. De FWR is voorheen al gebruikt om buiten de overheid werkplekconcepten te ontwikkelen, te staven of om businesscases te onderbouwen.

Waar te beginnen

Maar waar te beginnen? De ééndaagse workshop geeft een introductie op de FWR en een inkijk in de kaders, normen en methodieken die binnen rijkshuisvestingsprojecten worden toegepast. Deze workshop is met name geschikt voor huisvestingsprofessionals die hun eigen werkplekconcept willen toetsen of benchmarken, nieuwe ideeën willen opdoen, businesscases stevig willen onderbouwen en hun eigen kennis en kunde willen uitbreiden.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

  •     Werkplekconcepten in vogelvlucht
  •     Introductie op de FWR
  •     Het Rijkskantoor
  •     De FWR en hybride werken
  •     De FWR-mix
  •     Rekenen met de FWR-normen
  •     Ontwerp je eigen FWR-vloer

Deelnemers ontvangen na afloop een digitale syllabus met achtergrondinformatie en bijlagen van de opleidingsdag.

Aanmelden

De dag bestaat uit module 1 en een deel van module 2 uit de uitgebreide leergang. De workshop duurt van 9:30 – 15:00 en wordt gegeven bij WorkWire in de Caballero Fabriek in Den Haag.

In verband met het interactieve karakter kunnen maximaal 12 deelnemers worden toegelaten meld je dus snel aan. Relaties van Smart WorkPlace krijgen een korting van 10% op de prijs van 850 euro (exclusief BTW).

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven