Elf Eiffeltorens aan vloeren ingezameld

Elf Eiffeltorens aan vloeren ingezameld

Smart WorkPlace partner Tarkett heeft in elf jaar het equivalent van elf Eiffeltorens aan vloeren ingezameld voor het ReStart®-programma in acht recyclingcentra in Europa, Noord-Amerika en Brazilië.

Dat blijkt uit het bedrijfsrapport van Tarkett over het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in 2021. Tarkett heeft onlangs een Klimaatroutekaart voor 2030 opgesteld voor de hele waardeketen, met als doel de uitstoot van broeikasgassen met 30 procent te verminderen in vergelijking met 2019. Dit heeft betrekking op de uitstoot als gevolg van de activiteiten van de groep (scope 1) en de aangekochte energie (scope 2), evenals de uitstoot van de waardeketen: van leveranciers tot eindklanten (scope 3). Om dit te realiseren investeert Tarkett veel in duurzaam produceren en in de innovaties rondom hun circulaire vloerencollecties.

Terugname- en recyclingprogramma ReStart®

Tarkett heeft grote vooruitgang geboekt met het ReStart®-programma voor het inzamelen en recyclen van vloeren. Dit deed Tarkett door van gebruikte vloerbekleding en installatieafval nieuwe vloeren te maken. Deze werkwijze helpt afval en de CO2-voetafdruk te verminderen, waardoor er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn en er geen afval wordt gestort of verbrand.

Tarkett heeft in ef jaar het equivalent van elf Eiffeltorens (112.000 ton) aan vloeren ingezameld voor het ReStart®-programma in acht recyclingcentra in Europa, Noord-Amerika en Brazilië. In 2021 maakten gerecyclede materialen vijftien procent uit van de grondstoffen van Tarkett (147.000 ton). Het doel is om tegen 2030 30 procent te bereiken.

Tarkett is de enige tapijtfabrikant in Europa die commerciële tapijttegels volledig kan recyclen dankzij het tapijtrecyclingcentrum in Waalwijk (Nederland) en de samenwerking met leverancier Aquafil. Het recyclen van één vierkante meter tapijttegelafval van gebruikte EcoBase®-tapijttegels bespaart 10 kilo CO2.

In Europa ontwikkelt Tarkett hernieuwbare invullagen voor kunstgras. Voor het voetbalveld van de gemeente Den Haag (Nederland) is PureMix-vulling gebruikt, waarbij gemalen olijfpitten worden gemengd met de bestaande kurkvulling. Naast de gemalen pitten wordt er voor de vulling ook gebruik gemaakt van zand, dat wordt teruggewonnen uit oud kunstgras.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven