Gezonde en productieve medewerkers door biophilic design

Nederlanders brengen zo’n 90% van de tijd binnen door. In steriele omgevingen met TL-verlichting, kantoren zonder voldoende daglicht of klaslokalen met weinig groen en frisse lucht. Het gevolg? Lees er alles over in de Whitepaper van Heyday.
Biophilic design is geen tijdelijke trend. Het is een ontwerpvisie die de fundamentele behoefte aan verbinding met de natuurlijke omgeving erkent. Dat gaat een stuk verder dan alleen het toevoegen van planten en groene wanden in je kantoorruimte. Hieronder lees je over de positieve effecten van biophilic design en hoe je natuurlijke elementen in de praktijk toepast.
Steriel
We brengen 90% van onze tijd binnen door. Maar wat doet dat eigenlijk met ons? In veel kantoren, scholen en zorginstellingen heerst nog steeds een steriele sfeer: kunstlicht, weinig daglicht, nauwelijks frisse lucht en zelden groen om ons heen. Het gevolg? We raken steeds verder verwijderd van de natuur, terwijl we juist een omgeving nodig hebben die direct bijdraagt aan welzijn, creativiteit en productiviteit.
In dit whitepaper ontdek je de theorie achter biophilic design. Je leest wat de positieve effecten zijn van natuurlijke elementen op je medewerkers en andere gebruikers van je gebouw. En in het bijzonder voor cliënten in zorgorganisaties, bezoekers van publieke ruimtes en leerlingen in het onderwijs. Met biophilic design zorg je voor een gezonde, aantrekkelijke werkomgeving én verbeter je het succes van je facilitaire organisatie.
Download de whitepaper hier.