Blended working, zo mix je de perfecte cocktail!

3 min

 

Blended working, zo mix je de perfecte cocktail!

De Workplace Manager krijgt een steeds belangrijkere rol in het creëren van de juiste mix voor een werkomgeving. Dieuwe Breunissen van Smart WorkPlace partner draaijer+partners legt in zijn blog uit hoe hij te werk moet gaan.

We zijn het er inmiddels allemaal over eens dat de coronacrisis ervoor gezorgd heeft dat wij in sneltreinvaart anders zijn gaan werken. Gelukkig lijkt de post-corona tijd er snel aan te komen. Hoewel we allemaal nog niet weten in welke mate we straks onze nieuwe patronen gaan behouden, is het duidelijk dat de coronacrisis onze manier van werken ook in de toekomst verandert. Dit biedt perspectief!

Waar er eerder vaak nog mondjesmaat thuis werd gewerkt, zijn de meeste organisaties nu uitgerust met de faciliteiten en mogelijkheden om thuis te kunnen werken. Zelfs organisaties, waar voor corona thuiswerken nog taboe was, zijn inmiddels noodgedwongen hierop overgestapt en dit begint te wennen. Het thuiswerken biedt ons tal van voordelen, maar heeft ook zijn keerzijde. We missen het fysieke contact, de ontmoeting en de onderlinge verbinding, kortom: het sociale aspect. Ook zijn er mensen die simpelweg liever of beter werken als ze fysiek op kantoor zijn. Uiteindelijk zal de huidige periode er wat ons betreft dan ook zeker niet voor zorgen dat de kantoren volledig verdwijnen. De functie van de kantoren daarentegen, zal wel verder veranderen. Dit wil zeggen dat de bekende bouwstenen waaruit een werkomgeving is opgebouwd niet wezenlijk zullen veranderen, de verhouding ervan wel.

Blended working is net een goede cocktail, de perfecte balans in je mix vinden zorgt er uiteindelijk voor dat je enorm kan genieten. Aan de andere kant kun je met de verkeerde balans ook enorm de plank misslaan.

Zo werkt het ook in een werkomgeving: de juiste balans vinden van bouwstenen op kantoor aan de ene kant en de mogelijkheid en juiste faciliteiten hebben om thuis te werken aan de andere kant. Daarmee kun je zeggen dat de thuiswerkplek definitief één van de bouwstenen is waaruit werkomgevingen worden opgebouwd. Dit betekent dat de rol van de Workplace Manager steeds belangrijker wordt. De juiste mix van bouwstenen hangt niet alleen van de smaak van een persoon af, dit kan ook per dag, per week of per project veranderen. Maar hoe ga je dan als Workplace Manager om met deze veranderende vraag en hoe zorg je ervoor dat de werkomgeving hierop inspeelt?

We pakken het voorbeeld van de cocktail er weer bij. Naast de juiste balans gaat het er ook om dat de losse ingrediënten van goede kwaliteit zijn. Dit wil dus zeggen dat de bouwstenen aan moeten sluiten bij de behoefte van de gebruiker. Uiteindelijk dient je huisvesting de gebruiker en niet andersom. Door je gebruiker centraal te stellen, kun je beter inspelen op de verschillende behoeften van deze groep. Dit komt het welzijn van alle gebruikers ten goede. Het is daarbij essentieel dat je je gebruiker goed begrijpt. Een duidelijke visie op het gebied van werken vanuit de organisatie ondersteunt dit.  

Door alle ingrediënten, of bouwstenen, op de juiste manier te mixen zorg je voor een werkomgeving waar de behoeften en het welzijn van de gebruikers centraal staan. Zo zorg je voor een aantrekkelijke werkomgeving die past bij de identiteit van de organisatie en zijn medewerkers én houd je medewerkers betrokken bij je organisatie.

Kortom: de perfecte blended working mix bestaat uit één deel vrijheid voor de gebruikers om keuzes te maken, een flinke snuf sociale interactie en als garnering goede ondersteuning vanuit de organisatie. Zo verlangt iedereen naar meer!

Delen:

Meer nieuws

Het slimme kantoor: van tools tot beleid

Het slimme kantoor: van tools tot beleid

dinsdag 21 oktober

In een moderne hybride werkomgeving zijn reserveringstools onmisbaar geworden. 

Lees meer

Whitepaper: Zo creëer je een toekomstbestendige vergaderruimte

Whitepaper: Zo creëer je een toekomstbestendige vergaderruimte

maandag 20 oktober

Herken je dat? Een vergadering die moeizaam op gang komt omdat het scherm niet werkt, de microfoon hapert of de verbinding ...

Lees meer

<span>Herhuisvestingstraject Mérieux NutriSciences | Blonk</span>

Herhuisvestingstraject Mérieux NutriSciences | Blonk

vrijdag 17 oktober

Voor Mérieux NutriSciences | Blonk begeleidde Marts Projectmanagement het volledige herhuisvestingstraject, ...

Lees meer

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking met IFM

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking ...

donderdag 16 oktober

Een volledig geïntegreerd IFM-model waar alle facilitaire diensten zijn ondergebracht bij één partner. ...

Lees meer

<span>Recensie van het boek Work + Life  </span>

Recensie van het boek Work + Life  

woensdag 15 oktober

"Laat je uitdagen via het integrale of holistische perspectief." Met deze oproep uit ‘Work+Life’ sluit Michaël ...

Lees meer

Werkgeluk begint bij de juiste plek

Werkgeluk begint bij de juiste plek

dinsdag 14 oktober

Het versterken van verbondenheid, motivatie en kwaliteit van werken is een urgent onderwerp in de hybride werkomgeving. ...

Lees meer

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

maandag 13 oktober

Roel Geenen van Veldhoen+Company schreef een blog over het kantoor als gedragsarchitect. Hoe ruimte, ritme en rituelen het ...

Lees meer

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

vrijdag 10 oktober

Op 1 oktober organiseerden Tarkett en Smart WorkPlace het event 'Op locatie' bij het Koning Willem I College in Den Bosch. ...

Lees meer

Campus Day 2025 groot succes!

Campus Day 2025 groot succes!

donderdag 9 oktober

Dinsdag 30 september 2025 werd de 6e editie van Campus Day gehouden in Amsterdam UMC. Het thema was 'De campus in transitie'. ...

Lees meer

<span>CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening met technologie en data</span>

CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening ...

donderdag 9 oktober

Dit najaar leggen CONTRAST Facility + Hospitality en GRIP Facility de focus op het stimuleren van facilitaire processen ...

Lees meer

Live talk over Wellbeing als designprincipe

Live talk over Wellbeing als designprincipe

dinsdag 7 oktober

Onder leiding van Gertrude van den Brink gingen Eva Elias, Floris Schoonderbeek, Meggy Smulders en Lieke Genten in op de ...

Lees meer

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

vrijdag 3 oktober

Een kantoor waar je niet alleen werkt, maar waar je gezondheid en welzijn net zo belangrijk zijn als de prestaties die je ...

Lees meer

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

donderdag 2 oktober

Wie zit er nog vijf dagen per week op kantoor? Niemand! De manier waarop we vergaderen is flink veranderd, maar weet jij ...

Lees meer

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

donderdag 2 oktober

'Omarm de onzekerheid.' Dat was het thema tijdens de jaarlijkse Summer Experience van YNNO op 18 september. Een thema waar ...

Lees meer

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

woensdag 1 oktober

Hoe kijk je met nieuwe ogen naar het kantoor waar je misschien al jaren komt? In het E-zine nemen Melvin en Suzan Schalkx ...

Lees meer

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

dinsdag 30 september

HEYDAY Consultancy organiseert op dinsdag 4 november 2025 het Facilitaire Kennisevent 2025, een evenement gericht op facility- ...

Lees meer

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu onmisbaar zijn

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu ...

dinsdag 30 september

In het e-zine 'Hybride Werken' nemen Nick en Sep van YNNO je mee in het belang van leiderschap in hybride werken. 

Lees meer

E-zine 'Hybride Werken'

E-zine 'Hybride Werken'

woensdag 24 september

Hybride werken is niet langer een experiment maar de nieuwe realiteit. In deze editie van ons e-zine ontdek je inzichten, ...

Lees meer

Grootschalige studie Werkwereld 2025

Grootschalige studie Werkwereld 2025

maandag 22 september

Hybride werken is blijvend, maar het fysieke kantoor krijgt een nieuwe betekenis. Uit het rapport Werkwereld 2025 – ...

Lees meer

Slimme inzameling in professionele keukens

Slimme inzameling in professionele keukens

vrijdag 19 september

In de Nederlandse restaurants en catering wordt jaarlijks zo’n 83 miljoen kilo voedsel verspild, blijkt uit cijfers ...

Lees meer

Terug naar boven