Een werkplek voor iedereen

Een werkplek voor iedereen

Een werkplek waar iedereen zich thuis voelt en verbonden met de organisatie. Die wil ISS Facility Services mogelijk maken, voor de eigen organisatie én voor klanten. Hoe maak je zo’n belofte waar?

Edu Peek, algemeen directeur, en Gemmie Hermens, people & culture director, delen hun ervaringen. “Wij verbinden mensen en werkplekken met elkaar om klanten beter te laten werken zodat zij een beter resultaat kunnen behalen. Met de diensten die zij verlenen, maken onze mensen daarin dagelijks het verschil”, zegt Edu Peek. “Zij zíjn ons bedrijf.”

Mensen staan centraal

De focus op mensen zie je terug in het people & culture (p&c) beleid van ISS. “Mensen staan centraal in onze organisatie”, zegt Gemmie Hermens. “Dat zeggen we niet alleen, we handelen er ook naar. We hebben een sterke cultuur waarin we iedereen meenemen."  Het p&c-beleid van ISS is in januari 2023 voor het tweede jaar op rij onderscheiden met de Top Employers-certificering. Dat werd uitgebreid gevierd met medewerkers. “We zijn er ook echt trots op”, zegt Hermens. “Het is een bevestiging op meerdere fronten. Voor ons als organisatie dat we op de goede weg zijn, voor onze medewerkers dat zij bij een goede werkgever werken en voor onze klanten dat ze een goede partner hebben gekozen.

Tegelijkertijd zien we dat het een grote aantrekkingskracht heeft binnen onze werving. Mensen solliciteren niet alleen vanwege de functie maar ook vanwege het feit dat we Top Employer zijn. De certificering staat duidelijk hoog aangeschreven in de markt.”

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Net als in 2022 scoorde ISS dit jaar heel goed op het gebied van diversiteit en inclusie. Er is binnen de organisatie veel aandacht voor diversiteit in generaties en in gender, met gemixte teams en een gelijke man/vrouwverdeling op directieniveau. Peek: “Een ander speerpunt is het bieden van kansen aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, van jongeren met een minder kansrijke achtergrond tot statushouders en mensen met een Wajong-uitkering. Dat betreft zo’n tien procent van onze placemakers en daarmee kunnen we al echt een verschil maken in levens.” Jongeren kunnen bijvoorbeeld via een hybride leerwerkervaringstraject een mbo-diploma halen. Op de werkvloer worden ze ondersteund door een van de honderdvijftig ISS-collega’s die hiervoor als coach is opgeleid.

Dankzij dit initiatief en andere vooruitstrevende activiteiten op het gebied van diversiteit en inclusie wist ISS afgelopen december de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen te behalen. Daarmee behoort de organisatie tot de tien procent best presterende bedrijven in Nederland op dit gebied.

Het volledige artikel van ISS is hier te vinden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven