Hoe helpt techniek bij een duurzame en gezonde hybride werkomgeving?

Hoe helpt techniek bij een duurzame en gezonde hybride werkomgeving?

Hoe helpt techniek de mobiele hybride werknemer in zijn werkomgeving? Daarover houdt Jantine van der Weerdt van Officebooking op 6 december een presentatie tijdens het webinar ‘Is de hybride medewerker klaar voor de toekomst?’

In 2025 werkt 70% van de Nederlandse werknemers niet meer op een vaste plek: een eigen werkplek, een vast kantoor of als medewerker in loondienst. 35% van alle ‘werkenden’ werkt op zelfstandige basis, als ZZP-er of op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

De sterke toename van tijd-, plaats én baas-onafhankelijk werken zorgt voor een veranderende behoefte in het beheer van zakelijke huisvesting. Eigen vierkante kantoormeters krimpen en worden meer ondersteunend aan de activiteiten van werknemers: activiteiten gebaseerd werken heeft definitief haar intrede gedaan.

De mobiele werknemer kiest zijn eigen werkplek, passend bij de geplande werkzaamheden: een overleg met collega’s, het volgen van een training of geconcentreerd doorwerken aan een rapport. Om die toegenomen keuzevrijheid van medewerkers te ondersteunen worden organisaties met veel uitdagingen geconcentreerd, bijvoorbeeld:

Welke locaties of werkplekken zijn in de toekomst nodig? Hoe ga ik om met flexibel werkplekgebruik? Hoe ga ik om met mobiliteit van werknemers, wat zijn de mogelijke besparingen?

De inzet van slimme technologie biedt aan werkgevers en werknemers de mogelijkheid om het werkplekbeheer aan te passen aan de veranderende kantooromgeving. Door bijvoorbeeld de inzet van monitoring tools krijg je meer inzicht in de daadwerkelijke bezetting van je kantoorlokaties en -middelen. Slimme apps ondersteunen de medewerker in zijn of haar volledige klantreis: vanuit huis, dicht bij huis, onderweg én op kantoor.

Tijdens het webinar ‘Is de hybride medewerker klaar voor de toekomst?’, dat Smart WorkPlace op 6 december samen met NTT organiseert, gaat Van der Weerdt verder in op dit thema. Inschrijven voor het webinar kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven