Een duurzame werkplek van de toekomst
Bij het inrichten van het nieuwe Baker Tilly kantoor zetten ze in op digitalisering en duurzaamheid. Canon helpt hierbij voor een vermindering van CO2 uitstoot en een efficiëntere inrichting.
Baker Tilly is één van de top tien accountancy- en belastingadvieskantoren met 12 vestigingen in Nederland. Bekijk de video van Canon hier.
Digitalisering en duurzaamheid
Om de werkprocessen te stroomlijnen, heeft Baker Tilly onlangs een nieuwe werkomgeving geïmplementeerd om daarmee ‘fit for the future’ te zijn. Dit project heet dan ook: ‘De werkomgeving van de toekomst’. Baker Tilly zet bij de inrichting van hun nieuwe werkplek in op digitalisering en cloud strategie en in deze transitie speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Men heeft gekozen voor een hybride werkplekomgeving waarmee medewerkers de mogelijkheid hebben om zowel op kantoor als ook thuis te werken. En een hybride werkplekomgeving gaat hand in hand met zorg voor het milieu: minder reizen leidt immers tot minder CO2-uitstoot en daarmee tot een schoner milieu.
Verkleinen van de CO2 voetafdruk
Voor de inrichting van de werkomgeving werkt Baker Tilly graag samen met partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan én oplossingen bieden om de werkplek van Baker Tilly nog duurzamer te maken. Canon ondersteunt Baker Tilly met cloud oplossingen en advies over digitalisering om gezamenlijk de CO2 voetafdruk te verkleinen en de werkomgeving efficiënter in te richten. Baker Tilly zet zo duurzaam mogelijk middelen in om de CO2 voetafdruk te verkleinen. Met de ‘Werkomgeving van de toekomst’ maakten zij de stap van private naar public cloud, waarbij uniFLOW Online gebruikt wordt voor print- en scanmanagement. Zo gebruiken ze geen energie verbruikende printservers meer, en profiteren bovendien van minder beheer en lagere kosten.
Hergebruik van materialen
Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is bij het vervangen van de huidige printomgeving gekozen voor de remanufactured ES-serie. De imageRUNNER ES-serie wordt volledig opnieuw opgebouwd van minstens 90% gebruikte onderdelen, wat van essentieel belang is om te voorkomen dat waardevolle grondstoffen verloren gaan. Ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe machine is de carbonfootprint in de levenscyclus van deze productlijn maar liefst 43% lager. Dit terwijl de prestaties en kwaliteit niet onder doen voor nieuwe apparatuur.
"We kozen voor de ES-serie omdat deze bestaat uit 90% gerecyclede onderdelen, wat onze duurzaamheidsdoelen ondersteunt." - Herman Olde Heuvelt, Projectmanager Baker Tilly
Bij printen heeft de keuze van papier een groot aandeel in de CO2 uitstoot. Daarom heeft Baker Tilly gekozen voor de inzet van papier waarbij de CO2 uitstoot volledig is gecompenseerd: Canon Black Label Zero. Daarnaast is het Black Label Zero FSC gecertificeerd en draagt het de EU Ecolabel en Nordic Swan certificaat. Kortom, een optimale duurzaamheid in de gehele productieketen.
Wat is sociale duurzaamheid?
dinsdag 7 november
Wat is socialde duurzaamheid? Met die vraag moet elke organisatie beginnen volgens Head of Diversity & Inclusion bij ...
Andy van den Dobbelsteen wint ABN AMRO Duurzame 50
maandag 6 november
Hoogleraar en coördinator duurzaamheid Andy van den Dobbelsteen van TU Delft won tijdens de Klimaattop GO 2024 de felbegeerde ...