Scheidingswand lost drie problemen op
Bescherming vanwege de coronacrisis, nadelen tegengaan van kantoortuinen en reduceren van geluidsoverlast. De modulaire akoestische scheidingswand van Smart WorkPlace partner TRIBOO lost drie problemen elegant op.
De modulaire scheidingswanden kunnen worden opgebouwd met verschillende lichtgewicht modules. Hierdoor kan er flexibel worden gebouwd en kunnen opstellingen worden gemaakt in verschillende vormen. De wanden zijn verkrijgbaar in diverse standaardafmetingen en passend voor de meeste bureaus.
De binnenzijde van de modulaire scheidingswand is geperforeerd waardoor geluid bij de bron geabsorbeerd wordt. Niet is dit alleen fijn voor de gebruiker maar ook voor de andere gebruikers die in de buurt werken. Door de verschillende eilanden te installeren in een open kantoortuin wordt het akoestisch comfort aanzienlijk verbeterd en nemen de geluidsklachten af.
Aan de bovenzijde van de modulaire scheidingswand kan optioneel een coronavirusmodule van gerecycled plexiglas geplaatst worden om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig en gezond kunnen werken. Als de module niet langer nodig is, kan deze simpelweg verwijderd worden. Door middel van een sierstrip kan de holte opgevuld worden en staat er nog steeds een prachtig meubel. De modules kunnen worden geretourneerd bij TRIBOO. TRIBOO zorgt ervoor dat deze opnieuw hergebruikt kunnen worden.
De modulaire scheidingswanden zijn gemaakt van de lichtgewicht #GREENGRIDZ meubelconstructie panelen. #GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het paneel kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld.
Het constructiepaneel levert een belangrijke bijdrage aan de gezonde werk- en leefomgeving. Het is CARB2 gecertificeerd, het bewijs dat het een product is dat veilig is. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar.
Door de innovatieve lichtgewicht constructie zijn er afhankelijk van de dikte van het paneel tussen de 60 en 90% minder grondstoffen nodig dan traditionele massieve meubelpanelen. De CO2-uitstoot ligt zelfs 60% lager. Het wordt in Nederland gemaakt en door het lichte gewicht wordt er minder brandstof tijdens het transport gebruikt terwijl er 50% meer volume kan worden vervoerd.
Door het GRID-systeem is het constructiepaneel sterker en stijver dan welk massief paneel op dit moment verkrijgbaar in de markt. Het buigt niet door waardoor lange constructies voor meubel en bouw toepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Daarnaast is het paneel 100% vlak waardoor perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een strakke uitstraling.
Wat is sociale duurzaamheid?
dinsdag 7 november
Wat is socialde duurzaamheid? Met die vraag moet elke organisatie beginnen volgens Head of Diversity & Inclusion bij ...
Andy van den Dobbelsteen wint ABN AMRO Duurzame 50
maandag 6 november
Hoogleraar en coördinator duurzaamheid Andy van den Dobbelsteen van TU Delft won tijdens de Klimaattop GO 2024 de felbegeerde ...